BESLENME ÖNEMLİ
Kılınç, yaptığı açıklamada, ramazan ayında kabızlık şikayetlerinin ortaya çıkmaması için bilinçli beslenmenin önemli olduğunu söyledi. Vücudun ihtiyacı olan karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineraller gibi besin ögelerinin yeterli ve dengeli miktarda alınması gerektiğini ifade etti
PİDE VE EKMEK ÇEŞİTLERİ TERCİH EDİLMELİ
Kılınç, "Ramazan ayında yapılan beslenme hataları ve bağırsak hareketlerinin yavaşlaması sonucu ortaya çıkan kabızlık şikayetleri, insanları rahatsız eden en önemli problemlerin başında gelmektedir. Tam tahılların tüketilmesi ve sıvı alımının artırılması, bu sorunun önlenmesine yardımcı olacaktır. Bu nedenle, sofralardan bulgur, kepekli makarna, baklagiller eksik edilmemeli, beyaz unla yapılan pideler yerine tam buğday unundan yapılan pide ve ekmek çeşitleri tercih edilmelidir."
2-3 LİTRE SU TÜKETİN
Kılınç, ayrıca yemeklerin ara verilmeden hızlı bir şekilde tüketilmesinin kan şekerinin çok hızlı yükselmesine sebep olduğu için reflü riskini de artırabileceğine işaret etti. Çok yemek yemenin gün boyu tok kalınacağı anlamına gelmediğini, önemli olanın yeterli ve dengeli beslenmek olduğunu vurgulayan Kılınç, iftardan sahura kadar 2-3 litre su tüketilmesi gerektiğini anlattı.
Kılınç, yaptığı açıklamada, ramazan ayında kabızlık şikayetlerinin ortaya çıkmaması için bilinçli beslenmenin önemli olduğunu söyledi. Vücudun ihtiyacı olan karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineraller gibi besin ögelerinin yeterli ve dengeli miktarda alınması gerektiğini ifade etti
PİDE VE EKMEK ÇEŞİTLERİ TERCİH EDİLMELİ
Kılınç, "Ramazan ayında yapılan beslenme hataları ve bağırsak hareketlerinin yavaşlaması sonucu ortaya çıkan kabızlık şikayetleri, insanları rahatsız eden en önemli problemlerin başında gelmektedir. Tam tahılların tüketilmesi ve sıvı alımının artırılması, bu sorunun önlenmesine yardımcı olacaktır. Bu nedenle, sofralardan bulgur, kepekli makarna, baklagiller eksik edilmemeli, beyaz unla yapılan pideler yerine tam buğday unundan yapılan pide ve ekmek çeşitleri tercih edilmelidir."
2-3 LİTRE SU TÜKETİN
Kılınç, ayrıca yemeklerin ara verilmeden hızlı bir şekilde tüketilmesinin kan şekerinin çok hızlı yükselmesine sebep olduğu için reflü riskini de artırabileceğine işaret etti. Çok yemek yemenin gün boyu tok kalınacağı anlamına gelmediğini, önemli olanın yeterli ve dengeli beslenmek olduğunu vurgulayan Kılınç, iftardan sahura kadar 2-3 litre su tüketilmesi gerektiğini anlattı.