Sağlık
12 Temmuz 2022 - 15:39
Güncelleme: 13 Temmuz 2022 - 11:21
Fazla et tüketiminden kaçının
Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, Kurban Bayramı süresince et tüketiminin artması, öğün düzeni ve sayısının değişmesi gibi beslenme değişikliklerinin kronik hastalığı olan bireylerde sağlık sorunlarına neden olabileceğine dikkat çekti.
Sağlık
12 Temmuz 2022 - 15:39
Güncelleme: 13 Temmuz 2022 - 11:21
Ağırtaş, kurban etlerinin ne miktarda, nasıl tüketileceğini bilmenin, sağlıklı saklama, hazırlama ve pişirme yöntemlerinin hastalıklı insanlar kadar, sağlıklı bireyler için de önemli olduğuna dikkat çekti. Ağırtaş, et ile birlikte C ve E vitamini yönünden zengin olan sebze ve meyvelerle tüketilmesi gerektiğini ifade ederek, "Et içeriğinde az bulunan doğal lifler, B1 gibi önemli vitamin ve besin öğelerini beslenmemizden eksik etmemek için, bu minerallerin bulunduğu ekmek, pilav, börek, çorba ve benzeri besinleri etle birlikte uygun miktarda almak gereklidir”
“Et; protein, kalsiyum, fosfor, B2, B12 ve A vitamini olmak üzere birçok besin öğesinden zengin olduğu için yoğurt, cacık, ayran gibi süt ve süt ürünleri de etle birlikte alınması gereken besin öğelerindendir. Yine mide ve bağırsak rahatsızlıkları olan kişiler, etleri hemen değil, buzdolabında beklettikten sonra tüketmeleri sağlık açısından önemlidir. Et ile yapılan yemekler etin kendi yağı ile pişirilmeli, ayrıca yağ eklemesi yapılmaması sağlık açısından önemlidir” dedi.
İlginizi Çekebilir