KESKİN TAVA KIRIKKALE'YE TESCİLLENDİ
Kırıkkale'nin en lezzetli yöresel yemeklerinden Kırıkkale'nin tescilli ürünü Keskin Tavanın Gastranomi Literetürüne girmesi için çalışmalar yapılıyor.
KESKİN TAVA ÜZERİNE ÇALIŞMA YAPILDI
Bölge temsilciliğini Hüseyin Şipal'in yaptığı MUGAFED'e (Mutfak sanatları ve gastronomi federasyonu) bağlı AŞADER (Anadolu Şef Aşçılar Derneği) Kırıkkale'nin en lezzetli yöresel yemeği olan ve Kırıkkale'ye 2017 yılında tescil edilen Keskin Tava, Şef Hüseyin Şipal'in yoğun uğraşları sonucu Keskin Tava'nın Gastranomi Literatürüne sokuluyor. Şef Hüseyin Şipal gazetemize yaptığı açıklamada "Bölge temsiliğini yürüttüğüm MUGAFED (mutfak sanatları ve gastronomi federasyonu ) na bağlı AŞADER ( Anadolu şef aşçılar derneği ) olarak şehrimizde unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemekler ve 2017 yılında coğrafi işaret almış tek yemeğimiz olan KESKİN TAVA üzerine çalışmalar başlattık. Öncelikle coğrafi işaretli yemeklerinizin hizmet sektörlerindeki tüm işletmelerin menülerinde koymaları ve her zaman hazırlayıp sunmaları için mutfak personellerine aslına uygun şekilde uygulamalı olarak eğitim seminerleri vermeye başladık.
Dernekte bulunduğum yer ve KESKİN li oluşum ve KESKİN sevdalısı bir şef olarak Zaten ulusal ve uluslar arası festival ve etkinliklerde ötededen beri bu coğrafi işaretli tek yemeğimizi tanıtıyoruz.
Ayrıca şehrimizdeki yöresel ürünler üreten ve satan kurum , kuruluş ve özel işletmeleri sürekli ziyaret edip üretim , sevk ve sunumlar hakkında bilgi alış verişinde bulunup her zaman dernek olarak her türlü desteğe hazır olduğumuzu bildirdik.
Bu çalışmalarımızda memleket sevdalısı tüm hemşehrilerimize destekler bekliyoruz." İfadelerini kullandı.
Kırıkkale'nin en lezzetli yöresel yemeklerinden Kırıkkale'nin tescilli ürünü Keskin Tavanın Gastranomi Literetürüne girmesi için çalışmalar yapılıyor.
KESKİN TAVA ÜZERİNE ÇALIŞMA YAPILDI
Bölge temsilciliğini Hüseyin Şipal'in yaptığı MUGAFED'e (Mutfak sanatları ve gastronomi federasyonu) bağlı AŞADER (Anadolu Şef Aşçılar Derneği) Kırıkkale'nin en lezzetli yöresel yemeği olan ve Kırıkkale'ye 2017 yılında tescil edilen Keskin Tava, Şef Hüseyin Şipal'in yoğun uğraşları sonucu Keskin Tava'nın Gastranomi Literatürüne sokuluyor. Şef Hüseyin Şipal gazetemize yaptığı açıklamada "Bölge temsiliğini yürüttüğüm MUGAFED (mutfak sanatları ve gastronomi federasyonu ) na bağlı AŞADER ( Anadolu şef aşçılar derneği ) olarak şehrimizde unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemekler ve 2017 yılında coğrafi işaret almış tek yemeğimiz olan KESKİN TAVA üzerine çalışmalar başlattık. Öncelikle coğrafi işaretli yemeklerinizin hizmet sektörlerindeki tüm işletmelerin menülerinde koymaları ve her zaman hazırlayıp sunmaları için mutfak personellerine aslına uygun şekilde uygulamalı olarak eğitim seminerleri vermeye başladık.
Dernekte bulunduğum yer ve KESKİN li oluşum ve KESKİN sevdalısı bir şef olarak Zaten ulusal ve uluslar arası festival ve etkinliklerde ötededen beri bu coğrafi işaretli tek yemeğimizi tanıtıyoruz.
Ayrıca şehrimizdeki yöresel ürünler üreten ve satan kurum , kuruluş ve özel işletmeleri sürekli ziyaret edip üretim , sevk ve sunumlar hakkında bilgi alış verişinde bulunup her zaman dernek olarak her türlü desteğe hazır olduğumuzu bildirdik.
Bu çalışmalarımızda memleket sevdalısı tüm hemşehrilerimize destekler bekliyoruz." İfadelerini kullandı.