
Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE), Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere güvenlik güçleri ve uluslararası iş ortaklarına yönelik teslimatlarını sürdürürken, yakın hava savunmasında görev yapacak MKE TOLGA Yakın Hava Savunma Sistemi için de yeni adımlar atıyor.
MKE Genel Müdürü İlhami Keleş, sisteme mikrodalga ve lazer tabanlı iki yeni ünitenin ekleneceğini açıkladı. Çok alçak irtifada görev yapacak TOLGA’nın, Türkiye’nin katmanlı hava savunma mimarisi olarak bilinen Çelik Kubbe sisteminin alt segmentinde kritik rol üstleneceği belirtiliyor. Sistemin Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giriş sürecinin de tamamlanmak üzere olduğu ifade edildi.
Öte yandan son bir haftada MKE tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri için çeşitli mühimmat ve sistem teslimatları gerçekleştirildi. Hava Kuvvetleri’ne MK84 uçak bombası, Kara Kuvvetleri’ne 2.75 inç roket harp başlığı, 155 mm sevk barutu ve mayınlı arazilerden geçit açma sistemi TAMGEÇ teslim edildi.
TOLGA’ya uluslararası ilginin de arttığı belirtilirken, sistemin Katar, Mısır ve Suudi Arabistan için ihracat anlaşmalarının imzalandığı, Körfez ve Baltık ülkelerinin de sisteme ilgi gösterdiği kaydedildi.








